Wilmaan kirjautuminen vantaa erotiikka turku

wilmaan kirjautuminen vantaa erotiikka turku

Koululaiskuljetukset lukuvuonna - Koulukuraattori Arto Hernetkoski käy koululla perjantaisin klo 9 - Kaikkiin oppilashuollon työntekijöihin saa yhteyden myös Wilman kautta. Oppilaskunta Koulumme oppilaskunnan hallitus aloitti toiminnan keväällä Hallituksessa on kaksi jäsentä kultakin luokalta.

Oppilaskunnan ohjaajavana opettajana toimii Sari Kaustio. Oppilaskunnan hallitus päätti hankkia koululle kummilapsen syksyllä Saimme kummipojaksemme noin 8-vuotiaan Kamaloun Togosta.

Halukkaat ovat saaaneet tuoda lahjoituksen luokissa oleviin lippaisiin. Oppilaskunnan järjestämästä onnenpyörästä ja puhvetista on saatu lähes vuoden rahoitukset. Ekaluokalle tullessaan oppilaat saavat itselleen kummioppilaan 5. Kummioppilas toimii pienempänsä kummina kahden vuoden ajan ennen kuin siirtyy yläkoulun puolelle.

Yhteistä toimintaa järjestetään säännöllisesti. Kummisuhde on parhaimmillaan antoisa ja läheinen. Koulun ja kodin yhteistyö Koulun ja kodin välisen yhteistyön muotoja ovat mm. Vanhempainillat Vanhempainillat pidetään luokkatasoittain: Keväällä on yläkoulun opinto-ohjaajien järjestämä vanhempainilta 6. Arviointikeskustelut Jokaisella luokalla pidetään arviointikeskustelut, joihin osallistuvat oppilas, huoltajat ja luokanopettaja.

Arviointikeskustelujen tavoitteena on arvioinnin lisäksi ohjata oppilaan oppimista, ohjata oppilasta tiedostamaan edistymistään ja auttaa oppilasta asettamaan omia tavoitteitaan. Oppilaat tekevät ennen keskustelua itsearvioinnin, jota käytetään arviointikeskustelun pohjana. Canion resitatiivi ja aaria oopperasta Pajatso RSO, joht. Dick Johnsonin aaria oopperasta Lännen tyttö Pianisti ja äänitysvuosi tuntematon Materiaaliäänitys Yleisradion ruotsinkieliseen viihdeohjelmaan. Ulf Söderblom Zaretskin roolissa Pentti Tuominen.

Terttu Lensu pakinoi nyt Mummo vastaan muu maailma -sarjassaan. Hän on metsäisissä tunnelmissa. Terttu-mummo on huomannut, että yllättävän monet suomalaiset sanat ja sanonnat viittaavat alunperin metsään ja puihin. Ennen vanhaan Kokkolassa valmistettiin oopiumia ja Turussa tehtailtiin malarialääkettä potilaiden tarpeisiin. Monia myrkkykasveja viljeltiin lääkkeiksi, mutta silloin pidettiin mielessä, että annos tekee myrkyn. Kun annos oli tarkka, niin yleensä potilas jäi henkiin.

Alkuperäisestä Digitaliksesta eli sormustinkukasta kehitys kehittyi sydänlääkkeenä käytettävään digitalikseen. Tiedeykkösessä pohditaan, mistä lääkeyrttejä sekä väri- ja myrkykasveja on tullut tai tuotu Suomeen, ja kuka niitä tänne toimitti.

Tulivatko yrtit ja muut hyötykasvit luostarien vai linnojen väen mukana vai jo näitä ennen? Kasviarkeologiaan tutustutaan Kumpulan kasvitieteellissä puutarhassa. Lääkärit ja apteekit kasvattivat raaka-aineet lääkkeisiin, joita he itse valmistivat. Näin oli säädetty laissa.

Raaka-aineen saanti piti varmistaa ja lähellä kasvatettu oli tuoreempaa kuin kaukaa rahdattu, ja vaikuttavat aineet olivat tallella. Kaukaa tuoduista yrteistä eteeriset öljyt ehtivät haihtua matkan varrelle. Nykyiset kasvitieteelliset puutarhat ovat jatkoa entisaikain apteekkarien ja lääkärien rohdoskasviviljelmille. Apteekkari Julinin tehtaassa valmistettiin malarialääkettä kiinapuun kuoresta. Kiinanmyllynkatu Turussa on saanut nimensä tämän Suomen ensimmäisen lääketehtaan mukaan.

Joskus hyötykasvien tie rahvaan pöytään oli mutkainen. Oudosta potaatista, perunasta, innostuttiin vasta, kun älyttiin keittää siitä viinaa. Leena Mattila ja kasviarkeologi Teija Alanko hakevat tuulensuojaa Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pensaikoista Kumpulan kartanon alapuolelta.

Yö autiolla vuorella Los Angelesin filharmonikot, joht. Tämä kalakeitto sopii juhannuksen ruuaksi, sillä katkaravunpyrstöt ja simpukat tekevät siitä arkiruokaa juhlavamman. Kiehauta vesi ja pippurit, laakerinlehdet ja sipulit pilkottuina. Anna kiehua kymmenisen minuuttia hiljaisella tulella. Lisää seuraavaksi perunat kuutioituna ja keitä kypsäksi. Lisää ruoditut kalafileet pieninä palasina.

Lisää suolaa ja anna kiehua muutama minuutti. Pidempi kypsennys hajottaa turhaan kalapalat. Lisää lopuksi kerma, persilja, puoliksi sulaneet katkaravun pyrstöt ja simpukat. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tutustua toisiinsa ennen tarjoilua. Keiton kanssa maistuvat jälkiuuniviipaleet ja ruokajuomana pyhän kunniaksi lasi kuivaa valkoviiniä. Jakke Holvas juontaa Kulttuuriykkösen juhannusaiheisen erikoislähetyksen saunan lauteilta. Vihtomisen ja löylyttelyn ohessa kaikki käsitellään: Kuule neito armas Jaakko Kortekangas, baritoni, ja Ilkka Paananen, piano.

Festivo orkesterisarjasta Historiallisia kuvia nro 1 Norjan radio-ork. Fruko y Sus Tesos: Música de futebol Mr. Kadonnutta aikaa etsimässä Guermantesin tie I, Kadonnutta aikaa etsimässä -kirjasarjan suomennoksen viides osa. Iltahartauden pitää kappalainen Mirva Lehtinen, Kuusankoski. Virsi alkaa sanoin "Onko suurempaa ihmettä kuin minkä teki hän". Kallavesj Matti Lehtinen ja Ulla Katajavuori. Tule, tule kultani Karita Mattila ja Ilmo Ranta. Taas kaukaa laulavat lauluaan Topi Lehtipuu ja Ilmo Ranta.

Tule kanssani Helena Juntunen ja Gustav Djupsjöbacka. Reppurin laulu Kim Borg ja Pentti Koskimies. Oravan jäljillä Lilli Paasikivi ja Pentti Kotiranta.

Kesäyö Soile Isokoski ja Marita Viitasalo. Onnelliset Irma Urrila ja Usko Viitanen sekä ork. Som stjärnorna på himmelen; Jungfrun under lind. Allt under himmelens fäste. Sommarnatt Jussi Björling ja ork.

Kuuntele lähetystä Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa vain suorana. Suvimarssi Matti Lehtinen, baritoni, Karjalan yhteiskoulun oppilaskuoro ja Radion viihdeork. Miksi laulat lintuseni Dilbèr, sopraano, ja Ilkka Paananen, piano. Giudittan ja Octavio duetto oper. Miss Julie Kate Royal, sopraano, ja Englannin kansallisoopperan ork.

Balettimusiikkia neljä vuodenaikaa oopp. Quatuor anni tempestates Neljä vuodenaikaa , motetti. Myös Juhannusaattona YleX Kesäaamu pitää lipun korkealla! Miksi Samuelin kaveri juhlisti itkevää lasta? Mikä omituinen esine on varastettu Womman taloyhtiöstä? Miltä tuntuu katsella pusukuvia juhannusheilan kanssa 40 vuotta myöhemmin? Mitä kuuluu Juhannuksena Juha Miedolle? Voiko tulevaan NHL-peliin tehdä koko naapuruston pelaamaan pipolätkää? Minkä shokin Nicco koki tullessaan mökiltä kaupunkiin?

Mitä kerrottavaa Villellä oli Mongolian villihevosista? Mitä Juhannusohjelmaa Niccon Juhannukseen kuuluu? Minkä addiktion Ville on kehittänyt itselleen? Soikku ja Kareinen tarjoilevat perjantai-illan parhaat etkot luvun kovimpien biisien tahtiin.

Nämä ovat bängereitä, joita et edes muistanut haluavasi kuulla! Viikon kuluttua perjantaina Uuden Tanssimusiikin Listan tarjoilee Jani Kareinen. Uuden tanssimusiikin listalla kuullaan viikon parhaat klubiraidat niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin tanssilattioilta. DJ Orion tarjoilee 15 biisin kattauksen tämän hetken merkittävimpään tanssimusiikkiin.

Toivo suurimpia suosikkejasi soittoon, tarjoa omia raitojasi radioaalloille ja viritä itsesi viikonloppuun. Tulossa kuunneltavaksi Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa vain suorana.

Riikka Porttila ja Tiina von Martens studiossa. Millainen on juhannuksen hyttystilanne? Hyöntetutkija Reimo Leinonen Kainuun ELY-keskuksesta kertoo, missä verenhimoisia inisijöitä on ja miten niiden pistoilta parhaiten välttyy. Heidi Laaksonen soitti tutkijalle.

Millaisena kesä-Suomi näyttäytyy teillä liikkujille? Tien päällä -sarjassa tavataan suomalaisia tien päällä - mitä ajattelee asvaltintekijä kuumassa hommassaan tai minkälaiset tunnelmat ovat maantiegrillillä? Toimittaja Mira Stenström kurvaa tapaamaan Marilis Priitä grillille. Millainen on saunomisen filosofia? Se on hyggeilyä tai mietiskelyä, mutta myös arkipäivää. Suomalaisesta saunakokemuksesta on moneksi, sanoo juhannuksen alla saunan merkityksestä väitellyt tutkija Laura Seesmeri, jonka väitöskirja "Sauno itsellesi menneisyys" on julkaistu myös kirjana.

Saunan tärkeydestä suomalaisille kertoo sekin, että Suomi hakee saunaa myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Tarja Oinonen tapasi saunatutkija. Juontajana Olli Aimola ja juhannusvalmisteluja suorittaa Markus Turunen. Piipahdamme Pilpalassa hankkimassa tarvikkeita juhannuspöytään. Hämeen härkätie aiheuttaa Markukselle nostalgisia mielleyhtymiä. Anna Keräsen juhannusvieraana on Neljänsuora-yhtyeen solisti, ja soolouraansa käynnistelevä Antti Ketonen. Juhannusreportterit kohteessa; Markus Turunen vieraineen on grillin äidillisen hohteen lämmössä loihtimassa pötyä pöytään.

Veijon ja Paulin juhannus on periaatteessa kuin kellä tahansa suomalaisella. Paitsi mikään ei ole sitä miltä kuulostaa. KENT - Kärleken väntar Juontajina Anna Keränen ja Paula Jokimies. Sähköt ovat olleet poikki eri puolilla Suomea. Uudet perunat ovat tulleet kauppaan tänä vuonna aikaisin. Juhannustaika voi tuoda rakkauden. Kuuntele lähetystä Tulossa kuunneltavaksi. Yöradiossa mukana Nuoren Emman kohtaamisista kertova taiantäytteinen juhannusdraama.

Silloin en ole yksin on suora viisiosainen draamalähetys Tampereelta. Teoksessa seurataan ihmisiä keskustan ja Näsijärven maisemissa.

Yöradion juontajana Simo Kurki. Broadcast hajosi tuona vuonna palatakseen comeback-mielessä vasta vuonna Brasilialainen ukulele Cornelis Vreeswijk: Maria Maria The Paragons: Tide is High Marion: El Manisero Lord Invader: Rhum and Coca Cola S. Calcutta Emma Salokoski Ensemble: Rakkaus polttaa Jukka Tolonen: Puheen aamu - aina kiinnostava. Kuurit, dieetit ja laihduttaminen eivät toimi pitkällä tähtäimellä, sanoo ravitsemus- ja elämäntapa-asiantuntija Patrik Borg.

Miten sitten syödä - ja voida - paremmin? Herää uuteen päivään Linda Vettasen ja Juhani Kenttämaan seurassa. Juha Kulmasen julkinen sana. Keskusteluohjelma, jossa suomalaisuutta, sen kehitystä ja tulevaisuutta pohditaan paitsi suomalaisesta myös eurooppalaisesta ja globaalista näkökulmasta. Veteraanimaahanmuuttaja Roman Schatz tarkastelee aikamme ilmiöitä syvällisesti, provosoivan ennakkoluulottomasti ja ennen kaikkea kevyellä, saksalaisen humoristisella otteella. Toisen pääsiäispäivän koostelähetyksessä saadaan neuvoja itsensä johtamiseen.

Vieraana on kosmologi Syksy Räsänen. Toisen pääsiäispäivän koostelähetyksessä ihmetellään pelistriimauksen suosiota ja Egyptin presidentinvaalien syrjään siirtyviä ehdokkaita. Viihdetaiteilija Dosdela sai uransa alussa Suomen somaliyhteisön hikeentymään.

Kaikki eivät ymmärtäneet, miksi hän tekee pilaa oman yhteisönsä stereotypioista. Nyt häneltä toivotaan aina vaan lisää materiaalia. Mistä Dosdelan pitäisi Alin mielestä olla katkera ystävälleen Seksikkäälle-Suklaalle ja mitä pitää sisällään miehen äärimmäisen suosittu video, joka poistetaan somesta kerta toisensa jälkeen välittömästi lisäämisen jälkeen?

Rock on kuollut, kauan eläköön pop. Mikäli heität aivan surkeasti, voit kääntää nopan ympäri vastakkaiselle sivulle karman avulla, jota sinulla voi olla enintään kolme kerrallaan. Temaattista  loogisuutta tästä voi hakea kissojen ja koirien kanssa, tai sitten vain hyväksyä, että se on vain keino auttaa niitä joilla on ihan käsittämättömän huono noppatuuri.

Työläisen voi myös asettaa louhokseen, satamaan tai torille. Nopat toimivat eräänlaisena resurssina pelissä. No entäs se edellä mainittu provinssi? No sehän on jokaisen pelaajan oma pelilauta, johon asetellaan laattoja á la Carcassonne. Eli taas tuli lisää fundeerattavaa. Laattoja on myynnissä aina kaksitoista kerrallaan, kolme kutakin neljästä väristä. Jokainen laatta maksaa jonkun värisiä noppia pisteen verran.

Laatoista löytyy teitä sekä erilaisia rakennuksia toriteltoista palatseihin. Toreista saa rahaa, muista rakennuksista mainetta, sillä olethan intialainen aatelinen joka harrastaa myös arkkitehtuuria siinä sivussa.

Pelin aikana voit kehittää arkkitehdin taitojasi, jotta saat vielä enemmän mainetta eli pisteitä. Kaikessa on aina kyse pisteistä! Kai tästä vielä jotain tulee aikaiseksi. Ja mainitsinko että pelaajalla on myös vene? Ei mikään loistojahti mutta sellainen näppärä pikkupaatti, joka seilaa pitkin poikin Gangesia keräten kaikkea kivaa pisteistä karmaan ja niin pois päin.

Joku pelaaja voi keskittyä veneilemään oikein olan takaa, toinen taas keskittyy muuhun. Kumpikin on ihan toimiva strategia. Tässä kohtaa saatat pohtia, että onpas tässä paljon tavaraa.

Joo niin on, mutta sillä lailla mukavalla tavalla. Pohdittavaa riittää, mutta aivot ei käryä dementiaosastolle asti. Pelin kuvitus on yksityiskohtaista, mutta selkeää mikä auttaa kaiken sälän kanssa pärjäämisessä. Symbolit oppii nopeasti, joten sääntövihkoa ei juurikaan tarvitse uudelleen selailla.

Säännöt on muuten mukavan selkesti kirjoitettu, se on suuri plussa. Niin monta surkeaa sääntöopusta läpi rämpineenä osaa arvostaa selkeätä layouttia ja hyviä esimerkkejä. Ihan sieltä nopeimmasta päästä Rajas of the Ganges, tai pelkkä Ganges tuttujen kesken,  ei oikeastaan ole. Neljällä pelaajalla taitaa mennä lähemmäs 1,5 tuntia, on siinä sen verran paljon tehtävää. No ei tällaista pelinautiskelijaa kuin minä, mutta kellonatsi jos löytyy ryhmästä niin varmasti tulee valitusta kun peli ei mene No entäs se interaktio?

Aina kun lukee peliarvosteluja tehdään pelaajien välisestä interaktiosta suuri haloo. No tässä sitä on sen verran kuin missä tahansa työläisenasettelussa, eli vähän. Kyllähän se harmittaa kun kaveri tunkee kuutosensa kanssa siihen ruutuun mihin olisit itse mennyt, mutta aina löytyy jotain muuta kivaa tehtävää, joten ei se nyt niin kirpaise. Paitsi loppumetreillä kaikki kirpaisee. Pelin lopun kun voi haistaa siinä vaiheessa kun jonkun pelaajan pistenappulat rupeavat uhkaavasti lähestymään toisiaan.

Tässä kohtaa ei kilpailu ole vielä pahimmillaan. Mistä tietää, että olet aloittava pelaaja? No jättimäisestä elefantista tietenkin! Kaiken kaikkiaan Ganges on mukava tuttavuus, ja vielä sellainen joka on kelvannut kaikille pelikumppaneille, joille olen sen tähän asti esitellyt. Europelaajille nannaa, mutta temaattista elokuvamaista kokemusta hakevan kannattaa passata. Lähettänyt Miira Hartemo klo Rajas of the Ganges. Joko nyt palataan normaaliin arkeen? Tänään julkistettiin Pelaajien Valinta -voittajat, jotka ovat tietenkin  Perhepeleissä Flamme Rouge,  Harrastajapeleissä Agricola ja Peliteon palkinnon sai Lautapelikahvila Taverna!

Viimeisen parin kuukauden työt on nyt takanapäin ja tunne on hyvä ja helpottunut. Koko syksyn kestänyt koepelailu, pähkäily ja pohtiminen on nyt ohi ja lopputulos on selvillä. On ollut hienoa olla osa tätä projektia. Lue toki lisää virallisilta nettisivuiltamme  Pelaajien Valinta. Lautsun Linda Bremer oli siellä ottamassa meidän vastaan hymyillen ja kerkesimme siinä mukavasti myös turinoimaan virallisen osuuden jälkeen. Sitä ollaan niin virallisen näköisiä.

Siellä seisoo ansaittu tuplavoitto! Niin, olikos siellä pelihyllyssä vielä tilaa? Tässä kohtaa meni vielä hyvin. Lähettänyt Miira Hartemo klo 9. Hyvät naiset ja herrat, minulla on vihdoinkin ilo, kunnia ja jonkin sortin velvollisuuskin ilmoittaa pinnan alla koko syksyn väreilleestä asiasta.

Nimittäin, kuten ehkä jotkut ovat jo saattaneet pienistä vihjeistä arvailla, olemme muutaman kolleegan kanssa perustaneet Pelaajien Valinta -nimeä kantavan pelipalkinnon, joka jaetaan tänä syksynä ensimmäisen kerran.

Jos et usko, että tämä on ihan oikea juttu, käy katsomassa meidän hienot sivut täällä  Pelaajien Valinta. Katsokaa myös ihmeessä Tuomon tekemä  video  aiheesta. Joillekin teistä voi ehkä herätä kysymys miksi? Miksi tarvitsemme jotain pelipalkintoa, onhan meillä jo esimerkiksi Vuoden Peli? Koska haluamme tukea ja ennen kaikkea rohkaista ja edistää suomalaista pelikulttuuria, rupesimme porukalla pyörittämään ideaa pelipalkinnosta, jossa tuomaristona toimii nimenomaan peliharrastajat, ja jonka motiivi ei olisi kaupallinen.

Jotta peli voisi päästä ehdolle, on sen täytettävä muutama ehto. Pelin pitää olla ilmestynyt viimeisen vuoden aikana suomeksi voidakseen kilpailla Perhepeli-kategoriassa. Harrastajapeli voi olla myös englannin kielinen, mutta sen pitää silti olla Suomessa julkaistu. Esimerkiksi Kickstarterissa tai vastaavissa joukkorahoituksissa rahoitetut pelit voivat olla osallisia, mikäli ne ovat jälleenmyytävissä Suomessa myös kampanjan jälkeen.

Sadun kaunotar Belle on aktiivinen nainen, joka uskaltaa tehdä omia valintoja. Kautta aikojen saduilla on ollut monta eri päämäärää. Iltapuhteen huvituksen ohella sadut ovat välittäneet sekä yhteisöjen arvoja että myös poliittisia kannanottoja. Satujen kautta voitiin tehdä pilkkaa aatelisista, kirkonmiehistä ja jopa kuninkaista. Grimmin veljesten sadut pönkittivät nousevaa saksalaista idealismia ja nationalismia.

Grimmit väittivät, että heidän satunsa perustuivat saksalaiseen suulliseen kerrontaperinteeseen vaikka tosiasiassa heidän saduissaankin oli muista kielistä käännettyjä tarinoita.

La serenata Radion viihdeorkesteri, joht. George de Godzinsky Äänitetty Miksi laulan Radio-orkesteri, joht. Nils-Eric Fougstedt Tallennettu suorasta radiolähetyksestä Veräjäpuu Pianisti Cyril Szalkiewicz Yleisradion kantanauha vuodelta Stasin ja Bonin duetto operetista Mustalaisruhtinatar Malmi Vilppula, sopraano Radio-orkesteri, joht.

George de Godzinsky Äänitys luvun lopulta. Jussi Jalas Äänitysvuosi Canion resitatiivi ja aaria oopperasta Pajatso RSO, joht. Dick Johnsonin aaria oopperasta Lännen tyttö Pianisti ja äänitysvuosi tuntematon Materiaaliäänitys Yleisradion ruotsinkieliseen viihdeohjelmaan. Ulf Söderblom Zaretskin roolissa Pentti Tuominen. Terttu Lensu pakinoi nyt Mummo vastaan muu maailma -sarjassaan. Hän on metsäisissä tunnelmissa. Terttu-mummo on huomannut, että yllättävän monet suomalaiset sanat ja sanonnat viittaavat alunperin metsään ja puihin.

Ennen vanhaan Kokkolassa valmistettiin oopiumia ja Turussa tehtailtiin malarialääkettä potilaiden tarpeisiin. Monia myrkkykasveja viljeltiin lääkkeiksi, mutta silloin pidettiin mielessä, että annos tekee myrkyn. Kun annos oli tarkka, niin yleensä potilas jäi henkiin.

Alkuperäisestä Digitaliksesta eli sormustinkukasta kehitys kehittyi sydänlääkkeenä käytettävään digitalikseen. Tiedeykkösessä pohditaan, mistä lääkeyrttejä sekä väri- ja myrkykasveja on tullut tai tuotu Suomeen, ja kuka niitä tänne toimitti. Tulivatko yrtit ja muut hyötykasvit luostarien vai linnojen väen mukana vai jo näitä ennen?

Kasviarkeologiaan tutustutaan Kumpulan kasvitieteellissä puutarhassa. Lääkärit ja apteekit kasvattivat raaka-aineet lääkkeisiin, joita he itse valmistivat. Näin oli säädetty laissa. Raaka-aineen saanti piti varmistaa ja lähellä kasvatettu oli tuoreempaa kuin kaukaa rahdattu, ja vaikuttavat aineet olivat tallella.

Kaukaa tuoduista yrteistä eteeriset öljyt ehtivät haihtua matkan varrelle. Nykyiset kasvitieteelliset puutarhat ovat jatkoa entisaikain apteekkarien ja lääkärien rohdoskasviviljelmille. Apteekkari Julinin tehtaassa valmistettiin malarialääkettä kiinapuun kuoresta. Kiinanmyllynkatu Turussa on saanut nimensä tämän Suomen ensimmäisen lääketehtaan mukaan.

Joskus hyötykasvien tie rahvaan pöytään oli mutkainen. Oudosta potaatista, perunasta, innostuttiin vasta, kun älyttiin keittää siitä viinaa. Leena Mattila ja kasviarkeologi Teija Alanko hakevat tuulensuojaa Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pensaikoista Kumpulan kartanon alapuolelta. Yö autiolla vuorella Los Angelesin filharmonikot, joht. Tämä kalakeitto sopii juhannuksen ruuaksi, sillä katkaravunpyrstöt ja simpukat tekevät siitä arkiruokaa juhlavamman.

Kiehauta vesi ja pippurit, laakerinlehdet ja sipulit pilkottuina. Anna kiehua kymmenisen minuuttia hiljaisella tulella. Lisää seuraavaksi perunat kuutioituna ja keitä kypsäksi. Lisää ruoditut kalafileet pieninä palasina.

Lisää suolaa ja anna kiehua muutama minuutti. Pidempi kypsennys hajottaa turhaan kalapalat. Lisää lopuksi kerma, persilja, puoliksi sulaneet katkaravun pyrstöt ja simpukat. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tutustua toisiinsa ennen tarjoilua. Keiton kanssa maistuvat jälkiuuniviipaleet ja ruokajuomana pyhän kunniaksi lasi kuivaa valkoviiniä. Jakke Holvas juontaa Kulttuuriykkösen juhannusaiheisen erikoislähetyksen saunan lauteilta. Vihtomisen ja löylyttelyn ohessa kaikki käsitellään: Kuule neito armas Jaakko Kortekangas, baritoni, ja Ilkka Paananen, piano.

Festivo orkesterisarjasta Historiallisia kuvia nro 1 Norjan radio-ork. Fruko y Sus Tesos: Música de futebol Mr. Kadonnutta aikaa etsimässä Guermantesin tie I, Kadonnutta aikaa etsimässä -kirjasarjan suomennoksen viides osa.

Iltahartauden pitää kappalainen Mirva Lehtinen, Kuusankoski. Virsi alkaa sanoin "Onko suurempaa ihmettä kuin minkä teki hän". Kallavesj Matti Lehtinen ja Ulla Katajavuori. Tule, tule kultani Karita Mattila ja Ilmo Ranta.

Taas kaukaa laulavat lauluaan Topi Lehtipuu ja Ilmo Ranta. Tule kanssani Helena Juntunen ja Gustav Djupsjöbacka. Reppurin laulu Kim Borg ja Pentti Koskimies.

Oravan jäljillä Lilli Paasikivi ja Pentti Kotiranta. Kesäyö Soile Isokoski ja Marita Viitasalo. Onnelliset Irma Urrila ja Usko Viitanen sekä ork. Som stjärnorna på himmelen; Jungfrun under lind. Allt under himmelens fäste. Sommarnatt Jussi Björling ja ork. Kuuntele lähetystä Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa vain suorana. Suvimarssi Matti Lehtinen, baritoni, Karjalan yhteiskoulun oppilaskuoro ja Radion viihdeork.

Miksi laulat lintuseni Dilbèr, sopraano, ja Ilkka Paananen, piano. Giudittan ja Octavio duetto oper. Miss Julie Kate Royal, sopraano, ja Englannin kansallisoopperan ork. Balettimusiikkia neljä vuodenaikaa oopp. Quatuor anni tempestates Neljä vuodenaikaa , motetti. Myös Juhannusaattona YleX Kesäaamu pitää lipun korkealla! Miksi Samuelin kaveri juhlisti itkevää lasta?

Mikä omituinen esine on varastettu Womman taloyhtiöstä? Miltä tuntuu katsella pusukuvia juhannusheilan kanssa 40 vuotta myöhemmin? Mitä kuuluu Juhannuksena Juha Miedolle?

Voiko tulevaan NHL-peliin tehdä koko naapuruston pelaamaan pipolätkää? Minkä shokin Nicco koki tullessaan mökiltä kaupunkiin? Mitä kerrottavaa Villellä oli Mongolian villihevosista? Mitä Juhannusohjelmaa Niccon Juhannukseen kuuluu? Minkä addiktion Ville on kehittänyt itselleen? Soikku ja Kareinen tarjoilevat perjantai-illan parhaat etkot luvun kovimpien biisien tahtiin. Nämä ovat bängereitä, joita et edes muistanut haluavasi kuulla! Viikon kuluttua perjantaina Uuden Tanssimusiikin Listan tarjoilee Jani Kareinen.

Uuden tanssimusiikin listalla kuullaan viikon parhaat klubiraidat niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin tanssilattioilta. DJ Orion tarjoilee 15 biisin kattauksen tämän hetken merkittävimpään tanssimusiikkiin. Toivo suurimpia suosikkejasi soittoon, tarjoa omia raitojasi radioaalloille ja viritä itsesi viikonloppuun. Tulossa kuunneltavaksi Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa vain suorana. Riikka Porttila ja Tiina von Martens studiossa. Millainen on juhannuksen hyttystilanne?

Hyöntetutkija Reimo Leinonen Kainuun ELY-keskuksesta kertoo, missä verenhimoisia inisijöitä on ja miten niiden pistoilta parhaiten välttyy. Heidi Laaksonen soitti tutkijalle. Millaisena kesä-Suomi näyttäytyy teillä liikkujille? Tien päällä -sarjassa tavataan suomalaisia tien päällä - mitä ajattelee asvaltintekijä kuumassa hommassaan tai minkälaiset tunnelmat ovat maantiegrillillä? Toimittaja Mira Stenström kurvaa tapaamaan Marilis Priitä grillille.

Millainen on saunomisen filosofia? Se on hyggeilyä tai mietiskelyä, mutta myös arkipäivää. Suomalaisesta saunakokemuksesta on moneksi, sanoo juhannuksen alla saunan merkityksestä väitellyt tutkija Laura Seesmeri, jonka väitöskirja "Sauno itsellesi menneisyys" on julkaistu myös kirjana.

Saunan tärkeydestä suomalaisille kertoo sekin, että Suomi hakee saunaa myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Tarja Oinonen tapasi saunatutkija. Juontajana Olli Aimola ja juhannusvalmisteluja suorittaa Markus Turunen. Piipahdamme Pilpalassa hankkimassa tarvikkeita juhannuspöytään. Hämeen härkätie aiheuttaa Markukselle nostalgisia mielleyhtymiä.

Anna Keräsen juhannusvieraana on Neljänsuora-yhtyeen solisti, ja soolouraansa käynnistelevä Antti Ketonen. Juhannusreportterit kohteessa; Markus Turunen vieraineen on grillin äidillisen hohteen lämmössä loihtimassa pötyä pöytään. Veijon ja Paulin juhannus on periaatteessa kuin kellä tahansa suomalaisella. Paitsi mikään ei ole sitä miltä kuulostaa.

KENT - Kärleken väntar Juontajina Anna Keränen ja Paula Jokimies. Sähköt ovat olleet poikki eri puolilla Suomea. Uudet perunat ovat tulleet kauppaan tänä vuonna aikaisin. Juhannustaika voi tuoda rakkauden. Kuuntele lähetystä Tulossa kuunneltavaksi. Yöradiossa mukana Nuoren Emman kohtaamisista kertova taiantäytteinen juhannusdraama.

Silloin en ole yksin on suora viisiosainen draamalähetys Tampereelta. Teoksessa seurataan ihmisiä keskustan ja Näsijärven maisemissa. Yöradion juontajana Simo Kurki. Broadcast hajosi tuona vuonna palatakseen comeback-mielessä vasta vuonna Brasilialainen ukulele Cornelis Vreeswijk: Maria Maria The Paragons: Tide is High Marion: El Manisero Lord Invader: Rhum and Coca Cola S. Calcutta Emma Salokoski Ensemble: Rakkaus polttaa Jukka Tolonen: Puheen aamu - aina kiinnostava.

Askartelu ja käsityöt Käsityöt on keskustelupalsta kaikille nypläämisestä ja nikkaroinnista innostuneille kodin sisustajille. Nikolaihuivi tydde ei kirj. Kristallipallo Kristallipallon keskusteluilla on pitkät perinteet yleisissä henkimaailman asioissa. Unien tulkinta Täällä paneudutaan unien ja muiden enteiden tulkintaan. Tähtimerkit Mitkä horoskooppimerkit sopivat yhteen?

Mikä on kiinalainen merkkisi? Merkkien salat paljastetaan täällä. Yliluonnolliset ilmiöt Olit sitten skeptikko, mystikko tai maagikko tänne olet aina tervetullut keskustelemaan niin paranormaaleista ilmiöistä ja rajatiedosta kuin taiasta ja totuudestakin. Hengen häätö talosta Lily-Rose , Vaihtoehtoiset hoitomuodot Vaihtoehtoiset hoitomuodot kirvoittavat keskustelua ja mielipiteitä.

Kerro omat kokemuksesi Viestiketjuja: Kastelu ongelma vierailija , Ennustukset Ennustaja, selvänäkijä tai meedio - pyynnöt ja vastaukset löydät tältä palstalta. Kortteja M-L , Ennustusten vaihdot Ennustusten vaihtoa Viestiketjuja: Kanava Täällä voit pyytää tai antaa kanavointeja, katselmuksia entisistä elämistä, energianvälitystä, aurankatsomista tai vaikka parantamista.

Harrastukset Urheilu, tanssi, soittotunnit, kirjastoretket. Perheen lapsilla riittäisi tekemistä, mutta mitä mikin maksaa ja kuka kakrut kuskaa? Täällä jännätään raskaustestien tuloksia ja keskustellaan lisääntymisen perusteista: Rypäleraskaus Tainna , Odotusaika Tällä palstalla ihmetellään ja ihastellaan kasvavaa mahaa. Kerro odotusajastasi ja kysele muiden kokemuksia! Koti-doppler vierailijadoppler , Vauvan hoito Konkreettiset neuvot ovat tarpeen kun vauva itkee öisin tai maitoa ei tule.

Esikoistaan hoivaava tai kokeneempikin vanhempi voi saada palstalta korvaamatonta apua. Ei kannata Suomessa lapsia hankkia vierailija , Lapsettomuus Lapsettomuus on yhä useampien ongelma. Vaihda ajatuksia hoidoista ja ratkaisuista. Lyhyet kuukautiset vierailija1 , Vanhempana Täällä keskustellaan vanhemman roolista yleensä.

Miten teillä isän ja äidin roolit eroavat ja miten omat vanhempanne aikoinaan jakoivat kotityöt? Tytär 12 v raskaana ehtii täyttää 13 v Sellaista se on , Kasvatus Onko lapsen kurittaminen oikein? Mikä on sopiva viikkoraha?

Miten saada lapsi kiinnostumaan muustakin kuin tietokonepeleistä? Koululaiset Esiopetus, peruskoulu, Steiner, Montessori Tänne ovat tervetulleita niin lasten vanhemmat kuin opettajatkin. Erityislapset Erityislapsen huoltajan elämään mahtuu niin rikastuttavia kokemuksia kuin vaikeuksiakin, jotka voit jakaa muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Erityislapsen kotiopetus Vanha Ope , Yksinhuoltajuus ja uusperheet Oli yksinhuoltajuutesi tietoisesti valittua tai ei, täällä huomaat, että yksinhuoltajia on paljon ja samat ongelmat koskettavat monia.

Miehen ex vierailija , Isovanhemmat Onko isovanhemmuus vain auringonpaistetta vai liittyykö siihen myös paljon vastuuta ja asioita, joista haluaisit keskustella muiden isovanhempien kanssa? Lastentaudit Allergiat ja nuhakuumeet, vatsataudit ja yökastelut. Täällä vanhemmat voivat vaihtaa tietämystään lastensa vaivoista. Auttakaa en tiiä mitä tehdä! Julkkisjuorut Täällä ihmetellään ja ihastellaan hyväntahtoisesti julkkisten värikästä elämää.

Muistathan noudattaa hyvää tapaa ja lakeja, jotta keskusteluilmapiiri säilyy asiallisena ja miellyttävänä. Melania Trump, Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melanian takkimoka , Leffa- ja tv-friikit Leffa- ja tv-friikit keskustelevat niin valkokankaiden viimeaikaisista villityksistä kuin tv-sarjojen juonenkäänteistäkin.

Lemmen viemän tulevat jaksot Timontti , Musiikki Ihmisille, jotka elävät musiikille. Kuka menee Kasmirin keikalle La Aina kun lukee peliarvosteluja tehdään pelaajien välisestä interaktiosta suuri haloo. No tässä sitä on sen verran kuin missä tahansa työläisenasettelussa, eli vähän.

Kyllähän se harmittaa kun kaveri tunkee kuutosensa kanssa siihen ruutuun mihin olisit itse mennyt, mutta aina löytyy jotain muuta kivaa tehtävää, joten ei se nyt niin kirpaise. Paitsi loppumetreillä kaikki kirpaisee. Pelin lopun kun voi haistaa siinä vaiheessa kun jonkun pelaajan pistenappulat rupeavat uhkaavasti lähestymään toisiaan. Tässä kohtaa ei kilpailu ole vielä pahimmillaan.

Mistä tietää, että olet aloittava pelaaja? No jättimäisestä elefantista tietenkin! Kaiken kaikkiaan Ganges on mukava tuttavuus, ja vielä sellainen joka on kelvannut kaikille pelikumppaneille, joille olen sen tähän asti esitellyt. Europelaajille nannaa, mutta temaattista elokuvamaista kokemusta hakevan kannattaa passata.

Lähettänyt Miira Hartemo klo Rajas of the Ganges. Joko nyt palataan normaaliin arkeen? Tänään julkistettiin Pelaajien Valinta -voittajat, jotka ovat tietenkin  Perhepeleissä Flamme Rouge,  Harrastajapeleissä Agricola ja Peliteon palkinnon sai Lautapelikahvila Taverna!

Viimeisen parin kuukauden työt on nyt takanapäin ja tunne on hyvä ja helpottunut. Koko syksyn kestänyt koepelailu, pähkäily ja pohtiminen on nyt ohi ja lopputulos on selvillä. On ollut hienoa olla osa tätä projektia. Lue toki lisää virallisilta nettisivuiltamme  Pelaajien Valinta. Lautsun Linda Bremer oli siellä ottamassa meidän vastaan hymyillen ja kerkesimme siinä mukavasti myös turinoimaan virallisen osuuden jälkeen.

Sitä ollaan niin virallisen näköisiä. Siellä seisoo ansaittu tuplavoitto! Niin, olikos siellä pelihyllyssä vielä tilaa? Tässä kohtaa meni vielä hyvin. Lähettänyt Miira Hartemo klo 9. Hyvät naiset ja herrat, minulla on vihdoinkin ilo, kunnia ja jonkin sortin velvollisuuskin ilmoittaa pinnan alla koko syksyn väreilleestä asiasta. Nimittäin, kuten ehkä jotkut ovat jo saattaneet pienistä vihjeistä arvailla, olemme muutaman kolleegan kanssa perustaneet Pelaajien Valinta -nimeä kantavan pelipalkinnon, joka jaetaan tänä syksynä ensimmäisen kerran.

Jos et usko, että tämä on ihan oikea juttu, käy katsomassa meidän hienot sivut täällä  Pelaajien Valinta.

Katsokaa myös ihmeessä Tuomon tekemä  video  aiheesta. Joillekin teistä voi ehkä herätä kysymys miksi? Miksi tarvitsemme jotain pelipalkintoa, onhan meillä jo esimerkiksi Vuoden Peli? Koska haluamme tukea ja ennen kaikkea rohkaista ja edistää suomalaista pelikulttuuria, rupesimme porukalla pyörittämään ideaa pelipalkinnosta, jossa tuomaristona toimii nimenomaan peliharrastajat, ja jonka motiivi ei olisi kaupallinen. Jotta peli voisi päästä ehdolle, on sen täytettävä muutama ehto.

Pelin pitää olla ilmestynyt viimeisen vuoden aikana suomeksi voidakseen kilpailla Perhepeli-kategoriassa. Harrastajapeli voi olla myös englannin kielinen, mutta sen pitää silti olla Suomessa julkaistu. Esimerkiksi Kickstarterissa tai vastaavissa joukkorahoituksissa rahoitetut pelit voivat olla osallisia, mikäli ne ovat jälleenmyytävissä Suomessa myös kampanjan jälkeen. Tuomaristo on vastuussa finalistien valitsemisesta ja lopulta 6. Tuomariston puheenjohtajan virkaan nakitettiin tänä vuonna Mikko Saari.

Tuomariston jäsenenä olen pitkin syksyä pyrkinyt pelailemaan finalisteiksi päätyneitä pelejä, jos oli sellaisia joihin en ollut vielä tutustunut. Elämme hienoja aikoja, sillä suomeksi ilmestyviä pelejä on vuosittain aina vain enemmän ja enemmän. Vielä kun saisimme ne ihmisten koteihin ja pöydälle. Perheen kanssa yhdessä vietetty aika on timanttista, ja onhan meillä Suomessa pitkät perinteet Afrikan tähden parissa. Nyt on aika saada ihmiset luvulle ja muidenkin pelien pariin!

Codenames on saavuttanut hurjan suosion maailmalla ja nyt myös Suomessa. Pelissä pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen, joissa jokaisen joukkueen vakoojamestari yrittää saada oman tiiminsä tajuamaan vihjeiden avulla koodisanat, jotka kuuluvat heidän joukkueelle, eikä vastapuolelle. Tätä peliä olen saanut jopa äitini pelaamaan. Tämä kilpapyöräilyaiheinen peli laittaa pelaajat kilpailemaan voitosta vaihtuvilla peliradoilla.

Korttivetoinen peli on säännöiltään helppo mutta viihdyttävä, jossa ajoitus on tärkeä ja voitto maistuu parhaalta nautittuna vastapelaajan nenän edestä.

Japaniaiheinen Honshu yhdistää tikkipelin ja laattojenasettelun korttipelimuotoon. Säännöiltään helposti ymmärrettävä, mutta myös aikuisia viihdyttävä Honshu sopii monenlaiseen kotiin.

Korttien limittäinen pelaustapa on virkistävä ja kiehtova. Aarrejahti viidakossa, sopii kuvailemaan Karubaa hyvin. Jännittävässä pelissä pelaajat voivat käyttää laattoja rakentamiseen tai juoksemiseen pelilaudallaan, hieman bingomaisen pelimekaniikan avulla. Alussa kaikilla on samat lähtökohdat, mutta kuka pelaa laattansa fiksuiten? Värikäs kuvitus on oikein kutsuva ja peli on näyttävä kokonaisuus pöydällä, olematta sekava.

Veteraanisuunnittelija Bruno yllätti tekemällä simppelin perhepelin, joka juontaa juurensa vanhoihin domino-laattoihin. Jokainen pelaaja rakentaa omaa kuningaskuntaa, se voittaa joka pystyy hyödyntämään laatat parhaiten ja saa eniten pisteitä.

Värikäs Kingdomino koukuttaa yksinkertaisuudellaan, nappasihan peli jopa halutun Spiel des Jahres palkinnonkin. Vuoden Perhepeliltä odotetaan helposti lähestyttävyyttä, tuurin ja taidon tasapainoa, sekä sen olisi maistuttava niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tämä suositun 7 Wondersin kaksinpeliversio on uskollinen isoveljelleen, mutta silti toisaalta hyvin erilainen, ja siksi parempi kahdelle pelaajalle. Mielenkiintoinen korttipyramidimekaniikka on koukuttava. Pelissä on jonkun verran jo opittavaa sääntöjen ja symboliikan suhteen, mikä tekee pelistä enemmän harrastajille suunnatun. Vihdoinkin tämä harrastajapelien virstanpylväs on saatu suomenkielisille markkinoille uuden Revised Edition -version myötä.

Vaikka pelissä on alkuperäiseen Agricolaan nähden vähemmän kortteja, on pelissä sisältöä silti valtavasti. Pelaajat kilpailevat elämästä pientilallisena tässä jo klassikoksikin kutsutussa työläisenasettelupelissä.

Wilmaan kirjautuminen vantaa erotiikka turku -

Pakistanilainen elämänkumppanina vierailija bruce Juhannusreportterit kohteessa; Markus Turunen vieraineen on grillin äidillisen hohteen lämmössä loihtimassa pötyä pöytään. Mutta tuolla päälleliimatulla teemalla ei ole juurikaan väliä, koska itse peli on hyvin timanttinen. Sinkku, minkälaisia tyyppejä tapaa tinder-deiteillä? Kaikki ei pidä samoista peleistä kuin minä, mutta perusteluiksi tarvitsen muutakin kuin että se näytti kivalta pöydällä, tai että se oli kivoin peli mitä olen pelannut Trivial Pursuitin seksikauppa kouvola seksi treffit, jos se Trivial Pursuit on ainoa peli, jota on pelannut 20 vuoteen. Ei mikään loistojahti mutta sellainen näppärä pikkupaatti, joka seilaa pitkin poikin Gangesia keräten kaikkea kivaa pisteistä karmaan ja niin pois päin. Miksi et rakastele tai paneskele? Takareiden lihasten repeämä Pesistä 30 vuoteen DJ Orion tarjoilee 15 biisin kattauksen tämän hetken merkittävimpään tanssimusiikkiin. Vaikka mielipide-eroista voi aina vain kiistellä, kiistelen asiasta mieluummin ihmisen kanssa jonka tiedän omaavan kokemusta laajemmalti aiheesta, josta väittelemme. Sisustus Tarvitsetko vinkkejä verhojen ripustuksessa vai oletko mestari järjestämään taulut seinälle? Länsimetron rakentamisen virallinen alkupaukku on ammuttu Helsingin Ruoholahdessa wilmaan kirjautuminen vantaa erotiikka turku