Suomi turku seuraa lahdesta

suomi turku seuraa lahdesta

Alkuvaiheessa Paasikivi-Seuran hallituspaikkojen täytössä noudatettiin tiukkoja poliittisia ja alueellisia kriteereitä. Sukupuolikiintiöitä ei perustamisvaiheessa ollut, niinpä ensimmäiseen Turun seuran hallitukseen valittiin 13 jäsentä, joista vain yksi oli nainen Turun Sanomien toimitusjohtaja Irja Ketonen.

Suomi on ollut EU: Toisaalta myös Neuvostoliitto on kadonnut maailmankartalta. Edelliseen liittyen Paasikivi-Seuramme alkuperäinen tehtävä ei ole enää yhtä ajankohtainen tänään. Nykyisin Turunkin Paasikivi-Seura onkin ulkopolitiikasta kiinnostuneiden yhteisö, jossa kuunnellaan korkeatasoisia esitelmiä ja keskustellaan niiden antamien virikkeiden perusteella.

Enenevässä määrin seuran tavoitteena on myös luoda yhteyksiä nuoriin, joille maamme ulkopolitiikan taustat eivät välttämättä ole itsestäänselvyyksiä. Jumala on suurin useita kertoja. Oikeudessa nainen ei muistanut alkuksi toista huutoa. Aamun ensimmäinen todistaja on vuotias maahanmuuttajataustainen nainen.

Hän kertoo viime elokuisen puukotusiskun tapahtumista Turun kauppatorilla. Todistaja oli tapahtumahetkellä odottamassa linja-autoa Kauppatorin viereisellä pysäkillä miehensä ja kahden veljensä kanssa.

Syytetty ei osallistu tämän viikon istuntoihin. Lääkärin mukaan hänen terveydentilansa ei salli sitä. Olen toimittaja Toni Lehtinen ja seuraan Turun puukotusiskun oikeudenkäyntiä. Tänään oikeus kuulee yhdeksää iskun silminnäkijää. Istunto alkaa kello 9. Viestejä julkaistaan sitä mukaa, kun toimitus ehtii niitä tarkistaa.

Viestejä tarkistetaan arkisin kello 7—24 ja viikonloppuisin kello 8— Suuri vene upposi Rantasalmella: Sabotaasista syytetty Teslan entinen työntekijä kertoo halunneensa paljastaa yhtiön arveluttavat toimet: Vuosi, joka muutti kaiken — Näe ja koe historian hullu vuosi HS: Juhannuskokot roihuavat jälleen Seurasaaressa kovasta tuulesta huolimatta — Seuraa suoraa lähetystä Miten se pärjää yksin?

Kuvia Suomesta, osa Kaisa Rautaheimo kuvasi voittajia ja heidän palkintojaan 3. Bourbonviskin ja levisten hinta saattaa nousta — EU: Keskellä Helsinkiä on luvulla rakennettu huvila ja siellä asuu vuotias anarkisti — Tältä näyttää talossa, jonka kunnostamista kaupunki on vaatinut 20 vuotta Tänään yllämme on yksi maailman mahtavimmista ilmiöistä — Massiivinen matalapaine tuo terveiset tropiikista ja muistuttaa, että elämme epävarmuuden ytimessä Vakavan masennuksen, skitsofrenian ja adhd: Kuuluuko astioista poistaa Iittala-tarra vai ei?

Marjatta Sarpaneva vastaa — ja kertoo myös, millainen mies oli myyttinen sankari­muotoilija Timo Sarpaneva Ruotsin maaseutu voi paremmin kuin Suomen maaseutu, mutta miksi? Matkustimme Ruotsin keskipisteeseen ja selvitimme, mitä länsinaapurissa tehdään oikein Aikuisen naisen ruumis löytyi pytonin vatsasta kokonaisena Indonesiassa — useimmiten jättiläiskäärmeiden ihmisuhrit kuolevat sydänkohtaukseen Lasikatto, joka oli liian paksu — HR-johtaja Mikala Larsen tarjosi lahjakkaalle naiselle huippu­pestiä ja järkyttyi kuultuaan vastauksen Helikopterivanhempien lapset pärjäävät muita huonommin koulussa ja sosiaalisissa taidoissa, paljasti tutkimus Millaiset alushousut ovat terveelliset?

Älä hankaa itseäsi kipeäksi ja vältä näitä malleja ja materiaaleja, neuvovat lääkärit Käytössäsi on kahden viikon tutustumistilaus. Jatka tästä kuukausi maksutta. Oikeus kuulee tiistain aikana iskun silminnäkijöitä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus jatkoi tiistaina Turun puukotusiskun oikeudenkäyntiä.

Oikeus kuuli päivän aikana yhdeksää iskun silminnäkijää. Seurannan löydät tämän artikkelin lopusta. Päivän ensimmäinen todistaja oli maahanmuuttajanainen, joka seisoi tapahtumahetkellä odottamassa linja-autoa Kauppatorin viereisellä pysäkillä miehensä ja kahden veljensä kanssa.

Seuraava todistaja näki puukottajan iskevän peräänsä lähtenyttä turkulaismiestä veitsellä. Todistaja kertoi, miten puukottajan perään lähti juoksemaan useita miehiä.

Mainos Teksti jatkuu alla. Todistaja näki myös torin kulman liikennevaloissa tapahtuneen puukotuksen. Oikeus kuulee vuotiasta torimyyjää. Todistaja näki puukottajan psyykkaavan itseään ennen iskua.

Todistaja huomasi, että ensimmäisellä miehellä oli kädessään veitsi. Torilla työskennellyt mies huusi muita mukaan takaa-ajoporukkaan. Pian mies ymmärsi, että kyseessä oli puukotustilanne, jossa on yksi tekijä. Katse ja eleet kertoivat tästä. Todistaja jäi auttamaan puukotettua naista ja yritti tyrehdyttää tämän verenvuodon. Oikeus kuulee vuotiasta miestä, joka lähti seuraamaan puukottajaa. Takaa-ajajat huusivat muille ihmisille varoitushuutoja.

Puukottaja huusi torilla, että "nainen on tuhottu". Miehet näkivät, kun Bouanane meni torin jäätelökioskiin. Pesäpallomailalla puukottajaa lyönyt mies huusi varoituksen työkavereilleen ja lähti takaa-ajoon. Muita puukotuksia todistaja ei nähnyt.

Puukottaja nousi uhrin vieressä seisomaan, nosti veitsen ylös ja kiljui kahta uskonnollista fraasia. Hanki rajaton lukuoikeus Hanki rajaton lukuoikeus Kirjaudu sisään. HS Digi -tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Nainen yritti hämätä puukottajaa huutamalla — HS seurasi Turun puukotusiskun oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä Turun puukottajan kuulemisesta tuli hyvin sekava — Bouananen käytöksestä voi tehdä muutaman päätelmän siitä, millainen ihminen salissa istui Palopellonkatu 7, Kerava Yhteyshenkilö: Suomen Yuishinkai Salin osoite: Shaolin, Linnankatu 61, Turku Yhteyshenkilö: Shaolin, Linnankatu 61, Turku Puhelin: Kotkan Kamppailukeskus, Ratakatu 14, Kotka.

Tomi Aalto, S-posti on mmakotkary gmail. Kiteen Urheilijat Pasi Päivinen puh. Oulun Kamppailuklubi Kimmo Kolehmainen puh.

Tyrnäväntie 16 F, Oulu www. Kobra Kai Kemi Jussi Pirttikangas puh. Kemi Gym Asemakatu 9 Kemi Postiosoite: Jyväskylän Fight Club Aki Torikka puh. Barreto Jiu-jitsu Lahti Ville Saari saari[ät] barreto. Barreto Jiu-jitsu Lahti ry Ajokatu 65 Lahti www. Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijat Petri Blomqvist info [ät] ukury. Turun Ju-jutsuseura Petri Kolehmainen, puh. Sisu Gym Tero Nykänen puh. Vanhankylän koulutie 89 Jäniksenlinna www.

Riihimäenkatu 85, Hyvinkää Yhteyshenkilö:

Suomi turku seuraa lahdesta -

Toinen todistaja on mies, joka oli torilla syömässä grillihampurilaista tapahtumahetkellä. Leikkaussalissa on potilaita, mutta tilanne näyttää stabiloituvan. Tomi Aalto, S-posti on mmakotkary gmail. Combat Club Sankukai Posti- ja käyntiosoite: Tänään oikeus kuulee yhdeksää iskun silminnäkijää. Syyttäjä esitteli Bouananen puhelimesta löytyneitä kuvia ja julmia videoita Syyttäjä esitteli haastehakemuksen liitteinä olevia todisteita kuten Bouananen puhelimesta löytyneitä sovelluksia ja kuvia. Huhtamäki viittasi uskonnollisiin näkökulmiin. Käräjäoikeus päätti, että todistaja yritetään tavoittaa. Tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentti Sauli Niinistöpääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja sisäministeri Paula Risikko ovat olleet yhteydessä Turun iskujen johdosta. Keskiympyrässä itkevän Neymarin olemus kertoi oleellisen supertähden nykytilanteesta.

Seuramme täytti siis vuonna komeat 50 vuotta. Turku oli hieman jälkijunassa, sillä, esimerkiksi Tampereelle ja Lahteen paikalliset seurat perustettiin jo vuonna Turun perustava kokous pidettiin Turun yliopiston Paasikivi-kirjastossa. Turun seuran säännöt noudattavat Helsingin pääseuran sääntöjä.

Seuralle asetettiin kaksi tavoitetta: Paasikiven muistoa ja hänen poliittista perintöään. Toiseksi seura haluaa edistää ulkopoliittista ajattelua ja siihen liittyvää kansanvaltaista kehitystä.

Takaa-ajajat olivat silloin noin 15 metrin päässä. Todistaja oli käynyt ostamassa saldoa bussilippuunsa ja oli kävelemässä torilla sijaitsevalle jäätelökioskille. Hän näki tumman nuoren miehen kävelevän edestakaisin torilla.

Mies näytti sitä, kuin hän olisi keräämässä sisua vähän samaan tapaan kuin tappelija ennen tappelua. Vähän myöhemmin todistaja näki miehen juoksevan torilla. Nainen uskoo, että mies oli juuri sama, joka käveli vähän aiemmin edestakaisin. Miehen perässä juoksi kolme miestä. Esitutkinnassa nainen kertoi, että yksi takaa-ajajista huusi suomeksi, että ei Suomessa saa näin tehdä. Todistaja näki puukottajan hyökkäävään italialaisnaisen kimppuun. Ensin näytti siltä, että puukottaja juoksee naisen ohi, mutta mies palasi naisen luokse.

Kun todistaja tuli italialaisnaisen luokse, tämän luona oli jo useita auttajia. Myös naisen lapsesta pidettiin huolta. Oikeus kuulee seuraavaksi vuotiasta naista, joka oli kävelemässä tapahtumahetkellä torin kulmassa sijaitsevalle linja-autopysäkille. Hän rupesi seuraamaan tapahtumia ja kuvitteli ensin tapahtumien liittyvän maahanmuuttajien välienselvittelyyn. Todistaja näki yhden miehen heittävän toista tuolilla.

Hän näki miten puukottaja hyökkäsi lastenvaunuja työntävän italialaisnaisen kimppuun. Puukottaja kävi todistajan mukaan raivon vallassa naisen kimppuun. Hyökkääjä jatkoi lyömistä vieläkin kun nainen oli maassa. Todistaja huusi muita ihmisiä mukaan takaa-ajoon ajatuksella, että mies saadaan pysäytettyä porukalla.

Takaa-ajajat seurasivat puukottajaa, ja todistaja näki, kun puukottaja löi tai yritti lyödä vastaantulevia ihmisiä. Hän näki kun puukottaja iski liikennevaloissa seissyttä naista molemmilla veitsillä. Tämä uhri oli toinen iskussa kuollut nainen. Todistajan mukaan puukottaja oli jo ohittanut naisen, kun hän palasi puukottamaan tätä.

Puukottaja kääntyi Maariankadulle ja sen jälkeen Brahenkadulle. Tämän jälkeen vuotias kuuli laukauksen, kun poliisi pysäytti puukottajan.

Oikeus kysyi edelliseltä todistajalta, vuotiaalta mieheltä hänen rahojensa ja pankkikortinsa kohtaloa. Mies kertoi, että pankkiautomaatti oli nielaissut molemmat vähän ajan kuluttua. Todistaja kertoo, että pankkiautomaatilla olleessaan hän kuuli Kauppatorilta kovaa huutoa ja silloin hän vilkaisi torille päin.

Hän ajatteli vielä siinä vaiheessa, että kyseessä oli jotain normaalia toimintaa. Mies jatkoi jonottamista automaatille ja kääntyi uudestaan katsomaan torille.

Hän huomasi jonkun juoksevan torin parkkipaikalta kohti toria. Heitä vastaan käveli nainen lastenvaunujen kanssa. Mies jatkoi rahojen nostamista, ja kääntyi vasta sen jälkeen taas torille päin. Nyt lastenvaunuja työntänyt italialaisnainen oli lyyhistynyt maahan. Todistaja näki puukottajan juoksevan veitsi kädessään kohti torin kulmaa. Todistaja päätti lähteä estämään puukottajaa ja lähti juoksemaan samaa kulmaa kohti.

Todistajan rahat ja kortti jäivät automaatille. Todistaja näki, kun puukottaja pysähtyi, kääntyi ja hyökkäsi liikennevaloissa seisovan naisen kimppuun.

Puukottaja iski naista useita kertoja molemmilla veitsillä yläkautta. Uhri oli toinen puukotusiskussa kuollut nainen. Mies ei lähtenyt enää puukottajan perään, sillä takaa-ajossa oli myös nuorempia miehiä. Oikeus kuulee vuotiasta miestä todistajana. Hän oli tapahtuma-aikana nostamassa käteistä Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitsevasta pankkiautomaatista. Oikeus on kuullut nyt viittä silminnäkijää. Seuraavana on vuorossa lounastauko, joka päättyy klo Todistajan kertomuksessa on muutamia ristiriitoja hänen esitutkintakuulemiseensa verrattuna.

Oikeudessa hän kertoo nähneensä Bouananen käsissä veitset jo siinä vaiheessa, kun Bouanane lähti jäätelökioskilta ensimmäisen uhrin kimppuun. Esitutkinnassa hän kertoi nähneensä molemmat veitset vasta myöhemmin. Muiden silminnäkijöiden mukaan Bouanane otti toisen veitsen laukusta vasta, kun hän palasi ensimmäisen puukotuksen tapahtumapaikalle.

Tänään aiemmin kuultu todistaja kertoi nähneensä kun Bouanane otti toisen veitsen olkalaukusta vasta ensimmäisen iskun jälkeen. Kaksikko tapasi kaksi muuta kaveria. Nelikko istui autossa Kauppatorin parkkipaikalla juuri ennen ensimmäistä puukotusta. Kun miehet olivat auton läheisyydessä, Bouanane käveli torilla heidän ohitseen. Miehet kutsuivat Bouananea seuraansa. Bouanane kuuli miesten huudot, sillä hän kääntyi katsomaan miehiä mutta jatkoi silti kävelyään. Esitutkinnassa todistaja kertoi, että yksi seurueen miehistä huomasi, kun Bouanane hyökkäsi ensimmäisen uhrin kimppuun.

Oikeudessa todistaja kertoo nähneensä omin silmin puukotuksen aloituksen. Todistajaa kuullaan tulkin välityksellä, joten kyseessä voi olla väärinkäsitys tai käännösvirhe. Todistaja kertoo, että hän lähti ystävänsä kanssa kävelemään tapahtumapaikalle. Hän huusi tai sanoi Bouananelle, että "mitä olet tehnyt. Kun puukottaja lähti juoksuun, hän huusi todistajan mukaan mahdollisesti arabiaksi marokonmurteella, että "nainen on tuhottu" tai "asia on pilattu".

Suomessa rikoslain pykälä 34a edellyttää, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan pelkoa ja vakavaa vahinkoa valtiolle. Hakalan mukaan Suomi saa ylittää puitepäätöksen laajentamalla terrorismirikoksen tunnusmerkistöä. Momentti kaksi säilyy ennallaan. Terrorismirikos voi johtaa tehokkaisiin syytetoimiin. Hallituksen esitys on eduskunnassa. Hakala viittasi myös kansainväliseen rikoslakiin terrorismirikoksista vuodelta Kansainvälisen rikoslain mukaan rikos on terrorismia, jos tarkoitus aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

Ruotsissa on säädetty oma laki terrorismirikoksista. Ne eivät ole osa rikoslakia kuten Suomessa. Tunnusmerkistö löytyy pykälässä kolme. Meitä kiinnostaa ensimmäinen momentti. Eroa murhaan ei ole kuten Suomessa. Puolustuksen mukaan Suomi on toiminut eri tavalla kuin puitepäätös edellyttää, Hakala kertoi.

EU pyrkii harmonisoimaan lainsäädäntöä. Harmonisointi on laajaa esimerkiksi kilpailu- ja tullilainsäädännössä. Terrorismissa harmonisointi on rajattua. Syyttäjä Sampsa Hakalan mukaan syyttäjä pyrkii osoittamaan terroristisen tarkoituksen. Oliko tarkoitus aiheuttaa vakavaa vahinkoa valtiolle.

Tämä edellyttää järjestön ideologian ymmärtämistä. Tänään ja huomenna tuomme esiin puolueetonta asiantuntijatodistelua. Rikoslain sanamuodot ovat selvät, mutta kansainväliset ulottuvuudet tulee ottaa huomioon kotimaisen lain tulkinnassa. Syyttäjä käsittelee ensin EU: Syyttäjä aikoo viitata myös Ruotsin lainsäädäntöön. Turun joukkopuukotuksista syytetty Abderrahman Bouanane tuotiin oikeussaliin vahvasti vartioituna. Median edustajilla oli mahdollista kuvata istunnon alkua Turun vankilassa muutamien minuuttien ajan.

Syytetty Abderrahman Bouanane osallistuu Turun joukkopuukotuksen tiistaiseen oikeuskäsittelyyn Turun vankilassa. Tähän asti hän ei ole osallistunut valtaosaan istunnoista lääkärinlausunnon perusteella. Tänään tiistaina oikeus pohtii joukkopuukotuksen terrorismiluonnetta.

Tarkoitus on myös kuulla syytetyn lapsuudenystävää todistajana, jos hänet saadaan Suomeen kuultavaksi. Oikeuskäsittely alkaa ajallaan kello Oikeuden puheenjohtaja Tapio Katajamäki on antanut medialle luvan kuvata istunnon alkua Turun vankilassa. Työelämä Tiede Pääkirjoitus Kommentit. Tuoreimmat uutiset Vene upposi Rantasalmella — 12 pelastettiin, yksi kateissa.

Horoskooppi Sarjakuvat Kamala luonto Nemi Dilbert. Talousuutiset Oma raha Yrittäjä Pörssiuutiset. Reseptit Ajankohtaista Viinit Oluet. Digitoday Mobiili Testit Tietoturva. IS seurasi Turun puukotus­oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä: Bouanane myönsi valinneensa ensimmäisen uhrin: Puukotuskäräjät Turun joukkopuukotuksista epäillyn Abderrahman Bouananen oikeuskäsittely jatkui Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. IS seurasi tapahtumia hetki hetkeltä. Terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä murhia ja murhanyrityksiä puitiin tiistaina Turun vankilassa.

Turun puukkoiskun oikeudenkäynti, istunto 9. Oikeus kävi läpi muun muassa terrorismirikosten tunnusmerkistöä ja Bouananen ystävän esitutkinta-aineistoa. Bouanane kirjoitti iskusta manifestin ystävän asunnolla tekopäivän aamuna. Ystäväkin vangittiin iskuista, mutta vapautettiin myöhemmin.

Hän esiintyi aluksi väärällä nimellä. Kyseessä on Bouananen lapsuudenystävä, joka poistui maasta huhtikuussa. Bouananen rikokset eivät täytä terrorismin määritelmää. Länsimainen elämäntapa ja demokratia herättivät vihaa Bouananessa. Oikeus siirtyi suljettujen ovien taakse - hetki hetkeltä seuranta päättyy tältä päivältä Huomenna on tarkoitus kuulla kolmea todistajaa.

Suomen muslimit eivät pidä teostani, Bouanane sanoi Bouanane kertoi, ettei kadu tekojaan. Bouanane ei muistanut puukottaneensa esimerkiksi vuotiasta muslimityttöä. Bouanane kertoi, ettei kertonut iskuista etukäteen imaamille. Bouananen mukaan Jehovan todistajat levittävät väärää uskoa. Bouanane halusi tehdä Suomesta islamilaisen valtion Maaliskuussa sellistä löytyneistä muistiinpanoissa Bouanane viittasi syyttömiin uhreihin.

Bouanane suunnitteli varusmiehen tappamista Bouanane myönsi tiistaina oikeudelle suunnitelleensa myös varusmiehen tappamista. Valitsin ensimmäisen uhrin Turun puukottaja kertoi tiistaina syyttäjien ristikuulustelussa iskua edeltäneistä vaiheista ja lopulta myös uhreista. Bouananen mukaan hän ei tiedä asunnosta löytyneistä Jehovan todistajien esitteistä. Jos suomalaiset hyökkäävät, heidän päälleen hyökätään Bouanane kehui myös omaa päättäväisyyttään iskuissa.

Bouanane muistutti, että suomalaiset tietävät, mitä he ovat tehneet. Bouanane perusteli tekojaan Bouanane perusteli tekojaan muun muassa Suomen lähettämillä joukoilla Afganistaniin ja Irakiin. Suomi ei ole syytön tässä asiassa, Bouanane vastasi. Bouanane suunnitteli iskua jo Ruisrockiin Syyttäjä esitti takavarikoidut muistiinpanot, jotka löytyivät Abderrahman Bouananen sellistä Päätin, etten tule perääntymään. Bouanane julkaisi iskua edeltävänä iltana pahaenteisen Telegram-viestin Iltapäivällä Turun joukkopuukotusoikeudenkäynnissä on jatkettu syytetyn Abderrahman Bouananen puhelimesta löytyneiden tietojen analysointia.

Bouananen puhelimesta löytyi aiempia terrori-iskuja ylistävä video Bouananen puhelimesta löytyi videotallenne, jossa ylistetään Milanon ja Berliinin iskujen tekijää. Istunto jatkuu tauon jälkeen Istunto jatkuu ja syytetty Abderrahman Bouanane on läsnä. Oikeus pitää vartin tauon Oikeus vetäytyy 15 minuutin tauolle.

Bouananen puhelimesta löytyi tuhansia kuvia pomminteko-ohjeista Abderrahman Bouananen puhelimesta löytyi tappovideoiden ja muun häiritsevän propagandamateriaalin lisäksi myös lähes 9 kuvaa pomminteko-ohjeista. Telegram mahdollistaa salatun massaviestinnän. Syyttäjä esitteli Bouananen puhelimesta löytyneitä kuvia ja julmia videoita Syyttäjä esitteli haastehakemuksen liitteinä olevia todisteita kuten Bouananen puhelimesta löytyneitä sovelluksia ja kuvia.

Puhelimesta on taltioitu myös videoita puukolla tapettavista ihmisistä. Useilta videoilta löytyy myös ISISin lippu ja propagandaa. Syyttäjät ja puolustus täysin eri linjoilla Puolustuksella ja syyttäjillä on edelleen täysin eri näkemys siitä, että Bouananen veriteot olisivat terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä.

Bouananen rikokset eivät täytä terrorismin määritelmää Abderrahman Bouananen avustaja Kaarle Gummerus totesi tiistaina oikeudessa, etteivät hänen päämiehensä rikokset täytä rikoslain mukaisesti terroristista tarkoitusta.

Oikeudenkäynti jatkuu Turun joukkopuukotuksen oikeuskäsittely jatkuu ajallaan kello

suomi turku seuraa lahdesta